Nakkesmerter

 

Døjer du med nakkesmerter?

Smerter og stivhed i nakke rammer syv ud af ti personer én eller flere gange i løbet af livet. Som regel fremkommer nakkesmerter langsomt, men hos nogle opstår de pludseligt. Det sker ofte på grund af en række uhensigtsmæssige sidde-, løfte-, stå- og liggestillinger. Andre almindelige holdningsproblemer som kan give gener er at stå med fremadførte skuldre og hagen skudt frem, arbejde med hovedet nedad i længere perioder samt at have en dårlig holdning, når man sidder.1 Det er der heldigvis råd for; holdningstøj fra Anodyne® kan potentielt afhjælpe dine nakkesmerter. En undersøgelse foretaget i samarbejde med Bern University of Applied Sciences i 2019 viser nemlig, at 70% af de adspurgte med nakkesmerter føler, at hyppigheden af deres smerter er mindre, efter de begyndte at bruge holdningstøj fra Anodyne.* I undersøgelsen blev 1039 brugere blandt andet spurgt ind til deres smerter og spændinger i hoved, nakke, ryg og skuldre i dagligdagen før og efter, de begyndte at bruge holdningskorrigerende tøj fra Anodyne. Resultaterne taler for sig selv: 85% føler, at produktet har haft en positiv effekt (fysisk) på deres kropsholdning, 70% føler, at hyppigheden af deres nakkesmerter er mindre og hele 68% føler, at intensiteten af deres nakkesmerter er reduceret. Så hvorfor ikke prøve at få gavn af en holdningskorrigerende trøje fra Anodyne? Nedenfor kan du se besvarelser fra de 589 respondenter, som har angivet, at de døjer med nakkesmerter. 

*Brugerne har alle brugt en Alignme BH eller en Posture Shirt 2.0.

Se vores udvalg

Spørgsmål 1

Hvordan vil du vurdere, at du i din dagligdag har været påvirket af dine nakkesmerter, før du begyndte at bruge dit Anodyne® produkt?

Nakkesmerter

75%

75% af de adspurgte brugere med nakkesmerter vurderer, at de i dagligdagen var meget eller i nogen grad påvirket af deres nakkesmerter, før de begyndte at bruge et Anodyne® produkt.

Spørgsmål 2

Hvor ofte var du påvirket af dine nakkesmerter, før du begyndte at bruge dit Anodyne® produkt?

Nakkesmerter

66%

66% af de adspurgte brugere med nakkesmerter var dagligt eller 3-4 gange om ugen påvirket af deres nakkesmerter, før de begyndte at bruge et Anodyne® produkt.

Spørgsmål 3

Hvor enig er du i følgende udsagn ”Jeg føler, at hyppigheden af mine nakkesmerter er blevet mindre, efter jeg begyndte at bruge mit Anodyne® produkt.”

Nakkesmerter

70%

70% af de adspurgte brugere med nakkesmerter er meget enige eller enige i følgende udsagn: 

"Jeg føler, at hyppigheden af mine nakkesmerter er blevet mindre, efter jeg begyndte at bruge mit Anodyne® produkt."

Spørgsmål 4

Hvor enig er du i følgende udsagn: ”Jeg føler, at intensiteten af mine nakkesmerter er blevet reduceret, efter jeg begyndte at bruge mit Anodyne® produkt.”

Nakkesmerter

68%

68% af de adspurgte brugere med nakkesmerter er meget enige eller enige i følgende udsagn:

"Jeg føler, at intensiteten af mine nakkesmerter er blevet reduceret, efter jeg begyndte at bruge mit Anodyne® produkt."

Spørgsmål 5

Hvor ofte har du modtaget behandling (såsom fysioterapi, massage eller kiropraktik) for dine nakkesmerter, før du begyndte at bruge dit Anodyne® produkt?

Nakkesmerter

53%

53% af de adspurgte brugere med nakkesmerter modtog behandling for deres nakkesmerter på ugentlig eller månedlig basis, før de begyndte at bruge et Anodyne® produkt.

Spørgsmål 6

Hvor ofte har du modtaget behandling (såsom fysioterapi, massage eller kiropraktik) for dine nakkesmerter, efter du begyndte at bruge dit Anodyne® produkt?

Nakkesmerter

25%

25% af de adspurgte brugere med nakkesmerter modtager ikke længere behandling for deres nakkesmerter, efter de er begyndt at bruge et Anodyne® produkt.

Spørgsmål 7

Under hvilke aktiviteter bruger du typisk dit Anodyne® produkt (du må gerne vælge flere)?

Nakkesmerter

20% bruger deres Anodyne produkt ved skrivebordsarbejde

15% bruger deres Anodyne produkt ved fysisk arbejde

12% bruger deres Anodyne produkt til sport/træning

25% bruger deres Anodyne produkt derhjemme

10% bruger deres Anodyne produkt ved udendørs aktiviteter

6% bruger deres Anodyne produkt ved havearbejde

Spørgsmål 8

Vil du anbefale dine venner/familie/kolleger at bruge et Anodyne® produkt?

Nakkesmerter

81%

81% af de adspurgte brugere med nakkesmerter vil anbefale venner/familie/kolleger at bruge et Anodyne® produkt

Spørgsmål 9

Hvor enig er du i følgende udsagn: ”Jeg vurderer, at jeg havde en dårlig/foroverbøjet kropsholdning, før jeg begyndte at bruge et Anodyne® produkt.”

Nakkesmerter

86%

86% af de adspurgte brugere med nakkesmerter er meget enige eller enige i følgende udsagn: 

"Jeg vurderer, at jeg havde en dårlig/foroverbøjet kropsholdning, før jeg begyndte at bruge et Anodyne® produkt."

Spørgsmål 10

Hvor enig er du i følgende udsagn: ”Jeg føler, at jeg er blevet mere opmærksom på min kropsholdning, efter jeg er begyndt at bruge mit Anodyne® produkt.”

Nakkesmerter

85%

85% af de adspurgte brugere med nakkesmerter er meget enige eller enige i følgende udsagn: 

"Jeg føler, at jeg er blevet mere opmærksom på min kropsholdning, efter jeg er begyndt at bruge mit Anodyne® produkt."

Spørgsmål 11

Hvor enig er du i følgende udsagn: ”Brugen af mit Anodyne® produkt har haft en positiv effekt (fysisk) på min kropsholdning."

Nakkesmerter

85%

85% af de adspurgte brugere med nakkesmerter er meget enige eller enige i følgende udsagn: 

"Brugen af mit Anodyne® produkt har haft en positiv effekt på min kropsholdning."

Ondt i nakken

Vores moderne liv med travlhed og stress, kombineret med stillesiddende arbejde foran computeren spiller utvivlsomt en rolle for det stadig stigende antal personer med hyppige eller konstante nakkesmerter. Ofte med hovedpine til følge. Smerte er kroppens advarselssystem, der fortæller os, at noget er som det ikke skal være. Da nakken er et meget følsomt område, er nakken ofte det område, hvor smerterne først melder sig.2 En af de typiske årsager til nakkesmerter er dårlige arbejdsstillinger foran computeren, fordi vi falder forover og dermed tvinger vores muskulatur til hele tiden at spænde op for ikke at falde helt sammen. Samtidig knækker vi vores nakke og hvirvlerne bagover for at kunne se på skærmen. En stilling, der i længden giver problemer med ondt i nakken, og måske endda kroniske nakkesmerter.3 

Nakkesmerter og hovedpine

Forskelligartet arbejde giver forskellige belastnings- og holdningsproblemer. Som før nævnt kan kontorarbejde i forskellige uhensigtsmæssige stillinger føre til, at der opstår et unaturligt stræk bagtil og sammenfald fortil i muskulaturen. Et stræk, der kan give hovedpine, smerter, stivhed og ondt i nakken. Hvis du træner og spænder ud jævnligt, kan du forebygge dette.4 Men hvis du som så mange andre glemmer disse øvelser i løbet af dagen, så sniger nakkesmerter og hovedpine sig ofte før eller siden ind på dig. Med en Anodyne holdningstrøje kan du både forebygge og afhjælpe nakkesmerter og hovedpine. En Anodyne holdningstrøje udmærker sig ved sin unikke NeuroBand™-teknologi, der med inspiration fra kinesiotape spejler muskulaturens egenskaber og fremmer den rette kropsholdning. 

Behandling af nakkesmerter

Behandling af nakkesmerter kan ske på forskellige måder alt afhængigt af årsagen til smerterne. Men som tidligere nævnt er en af årsagerne til nakkesmerter ofte, at vi har stillesiddende arbejde og derfor ofte sidder længe i forkerte og overbelastende arbejdsstillinger, der giver ondt i nakken. En af metoderne til at behandle eller lindre nakkesmerter kunne derfor være at bruge en Anodyne holdningskorrigerende trøje, der hjælper dig til en bedre holdning og aflaster det udsatte område, hvad end du er aktiv eller stillesiddende. Dette fremgår også i ovenstående undersøgelse, der viser, at 70% af de adspurgte brugere med nakkesmerter føler, at hyppigheden af deres nakkesmerter er blevet mindre, efter de begyndte at bruge en Anodyne holdningstrøje. Du kan få glæde af den når som helst; når du træner, arbejder, kører bil eller noget helt fjerde. Anodyne holdningstrøjer er fremstillet af en unik sammensætning af materialer, der giver en slidstæk og åndbar holdningstrøje, der bevarer sin elasticitet ved daglig brug. Vi anbefaler at Anodyne® holdningskorrigerende tøj bruges som et supplement til træning, bevægelse og eventuel behandling. Holdningskorrigerende tøj er ikke et værktøj, som skal erstatte en sund og aktiv livsstil.

Betegnelser for nakkesmerter

Ondt i nakken, nakkesmerter og hovedpine, kroniske nakkesmerter, behandling af nakkesmerter, ondt i baghovedet og nakken, kroniske nakkesmerter behandling, hvordan lindres nakkesmerter, lindring af nakkesmerter, behandling af ondt i nakken.

 

​​​​​1 & 4www.sundhed.dk

​​​​​2 & 3www.netdoktor.dk