Rygsmerter

Lændesmerter

Smerter i øvre ryg | Nakkesmerter | Hovedpine | Skuldersmerter

Ondt i lænden? Sådan slipper du af med smerter i lænden

De fleste former for rygsmerter rammer lænden. Det skyldes, at lænden er det sted, hvor kroppens tyngde og omdrejningspunkt hviler.1 Som mange andre smerter i det område, kan det være svært helt at pege på, hvad årsagen til smerterne er. Af selvsamme årsag kan den ideelle behandlingsmetode være svær at ramme i første forsøg. Det er der heldigvis råd for; holdningstøj fra Anodyne® kan være et af de redskaber, der kan hjælpe med at lindre dine smerter i lænden. En undersøgelse foretaget i samarbejde med Bern University og Applied Sciences i 2019 viser nemlig, at 65% af de adspurgte brugere med lændesmerter føler, at intensiteten af deres smerter i lænden er reduceret, efter de begyndte at bruge en holdningstrøje fra Anodyne. I undersøgelsen blev 1039 brugere spurgt ind til deres smerter og spændinger i hoved, nakke, ryg og skuldre i dagligdagen før og efter, de begyndte at bruge holdningskorrigerende tøj fra Anodyne. Resultaterne taler for sig selv: 85% føler, at de er blevet mere opmærksomme på deres kropsholdning og 60% føler, at hyppigheden af deres smerter i nedre ryg er mindre. Så hvorfor ikke prøve en holdningstrøje fra Anodyne som middel til at lindre dine lændesmerter? Nedenfor kan du se besvarelser fra de 465 respondenter, som har angivet, at de døjer med smerter i nedre ryg. 

*Brugerne har alle brugt en Alignme BH eller en Posture Shirt 2.0.

Spørgsmål 1

Hvordan vil du vurdere, at du i din dagligdag har været påvirket af dine smerter i nedre ryg, før du begyndte at bruge dit Anodyne® produkt?

71% af de adspurgte brugere med smerter i nedre ryg vurderer, at de i dagligdagen var meget eller i nogen grad påvirket af deres smerter i nedre ryg, før de begyndte at bruge et Anodyne® produkt.

Spørgsmål 2

Hvor ofte var du påvirket afsmerter i nedre ryg, før du begyndte at bruge dit Anodyne®produkt?

67% af de adspurgte brugere med
smerter i nedre ryg var dagligt eller 3-4 gange om ugen påvirket af deres smerter i nedre ryg, før de begyndte at bruge et Anodyne® produkt.

Spørgsmål 3

Hvor enig er du i følgende udsagn”Jeg føler, at hyppigheden af mine smerter i nedre ryg er blevet mindre, efter jeg begyndte at bruge mit Anodyne® produkt.”

60% af de adspurgte brugere med smerter i nedre ryg er meget enige eller enige i følgende udsagn: "Jeg føler, at hyppigheden af mine smerter i nedre ryg er blevet mindre, efter jeg begyndte at bruge mit Anodyne® produkt."

Spørgsmål 4

Hvor enig er du i følgende udsagn: ”Jeg føler, at intensiteten af mine smerter i nedre ryg er blevetreduceret, efter jeg begyndte at bruge mit Anodyne® produkt.”

65% af de adspurgte brugere med smerter i nedre ryg er meget enige eller enige i følgende udsagn: "Jeg føler, at intensiteten af mine smerter i nedre ryg er blevet reduceret, efter jeg begyndte at bruge mit Anodyne® produkt."

Spørgsmål 5

Hvor ofte har du modtaget behandling (såsom fysioterapi, massage eller kiropraktik) for dine smerter i nedre ryg, før du begyndte at bruge dit Anodyne® produkt?

51% af de adspurgte brugere med smerter i nedre ryg modtog behandling for deres smerter i nedre ryg på ugentlig eller månedlig basis, før de begyndte at bruge et Anodyne® produkt.

Spørgsmål 6

Hvor ofte har du modtaget behandling (såsom fysioterapi, massage eller kiropraktik) for dine smerter i nedre ryg, efter du begyndte at bruge dit Anodyne® produkt?

27% af de adspurgte brugere med smerter i nedre ryg modtager ikke længere behandling for deres smerter i nedre ryg, efter de er begyndt at bruge et Anodyne® produkt.

Spørgsmål 7

Under hvilke aktiviteter bruger du typisk dit Anodyne® produkt (du må gerne vælge flere)?

18% bruger deres Anodyne produkt ved skrivebordsarbejde

16% bruger deres Anodyne produkt ved fysisk arbejde

13% bruger deres Anodyne produkt til sport/træning

22% bruger deres Anodyne produkt derhjemme

12% bruger deres Anodyne produkt ved udendørs aktiviteter

7% bruger deres Anodyne produkt ved havearbejde

Spørgsmål 8

Vil du anbefale dine venner/familie/kolleger at bruge et Anodyne® produkt?

78% af de adspurgte brugere med smerter i nedre ryg vil anbefale venner/familie/kolleger at bruge et Anodyne® produkt

Spørgsmål 9

Hvor enig er du i følgende udsagn: ”Jeg vurderer, at jeg havde en dårlig/foroverbøjet kropsholdning, før jeg begyndte at bruge et Anodyne® produkt.”

83% af de adspurgte brugere med smerter i nedre ryg er meget enige eller enige i følgende udsagn: 

"Jeg vurderer, at jeg havde en dårlig/foroverbøjet kropsholdning, før jeg begyndte at bruge et Anodyne® produkt."

Spørgsmål 10

Hvor enig er du i følgende udsagn: ”Jeg føler, at jeg er blevet mere opmærksom på min kropsholdning, efter jeg er begyndt at bruge mit Anodyne® produkt.”

85% af de adspurgte brugere med smerter i nedre ryg er meget enige eller enige i følgende udsagn: 

"Jeg føler, at jeg er blevet mere opmærksom på min kropsholdning, efter jeg er begyndt at bruge mit Anodyne® produkt."

Spørgsmål 11

Hvor enig er du i følgende udsagn: ”Brugen af mit Anodyne® produkt har haft en positiv effekt (fysisk) på min kropsholdning."

82% af de adspurgte brugere med smerter i nedre ryg er meget enige eller enige i følgende udsagn: 

"Brugen af mit Anodyne® produkt har haft en positiv effekt på min kropsholdning."

Smerter i lænden

En stærk ryg er vigtig for vores daglige trivsel. Når ryggen svigter, bliver vi hurtigt hjælpeløse og betydeligt hæmmet i vores hverdag. Der findes typisk ikke nogen sikker forklaring på, hvorfor smerter nederst i ryggen (lænden) opstår. De fleste oplever det på et eller andet tidspunkt i løbet af livet. For nogle er lændesmerterne kortvarige og for andre ender det som kroniske smerter.2 Den typiske årsag til lændesmerter er overstrækning eller overbelastning af muskelgrupper eller ledbånd i lænden.3 Muskelbelastning opstår typisk på grund af langvarigt ensidigt arbejde, hvilket både kan give smerter i lænden, øvre ryg, nakken og hovedet. Stillesiddende arbejde – for eksempel foran en computer – kan være meget belastende for hele rygmuskulaturen og dermed skabe smertefulde spændinger, der sætter sig nederst i ryggen. Som undersøgelsen ovenfor viser, er det dog muligt at reducere både hyppigheden og intensiteten af lændesmerter med en Anodyne holdningskorrigerende trøje. Hele 65% af de adspurgte brugere med smerter i nederste del af ryggen giver udtryk for, at intensiteten af deres rygsmerter er reduceret. 60% føler, at hyppigheden af deres smerter nederst i ryggen er blevet mindre.

Ondt i lænden

Lændesmerter eller smerter i nederste del af ryggen er meget almindelige og rammer som sagt de fleste af os en eller flere gange i livet. Faktisk regner man med, at det drejer sig om 60-70% af befolkningen.4 I nogle tilfælde drejer det sig om meget svære smerter, som vil kræve udredning. I andre tilfælde kan der være tale om mildere lændesmerter, der skyldes overbelastninger - måske som et resultat af stillesiddende arbejde. Ifølge ovenstående undersøgelse kan en Anodyne holdningskorrigerende trøje være et godt middel til at afhjælpe lændesmerter. Her giver 65% af de adspurgte med smerter i nedre ryg udtryk for, at intensiteten af deres smerter er blevet reduceret, efter de begyndte at bruge en Anodyne holdningskorrigerende trøje. Det hænger formentlig sammen med, at en Anodyne holdningskorrigerende trøje hjælper dig til at få en bedre holdning, hvilket gør, at du belaster din rygmuskulatur mindre. I undersøgelsen giver hele 82% af de adspurgte med smerter i nedre ryg nemlig udtryk for, at trøjen har haft en positiv indvirkning på deres kropsholdning. 

Behandling af lændesmerter

Selvom det kan være meget generende og smertefuldt med lændesmerter, anbefales det som oftest, at man fortsat holder sig aktiv og i bevægelse på trods af smerter i lænden. Smerterne er i denne sammenhæng et tegn på, at du bruger den skadede del af ryggen og dermed forebygger, at den bliver helt stiv. Undersøgelser viser, at jo tidligere du kommer i aktivitet, jo hurtigere vil du slippe for smerterne igen.5 Din aktivitet kan med fordel kombineres med brug af en Anodyne holdningstrøje. Det skyldes, at din kropsholdning også kan udgøre en del af problemet. Ved en systematisk klinisk undersøgelse, vil man nemlig typisk også kigge på kropsholdningen6 og vurdere, om den kan have indflydelse på smerterne i ryggen/lænden. Samtidig viser ovenstående undersøgelse, at størstedelen (65%) af de adspurgte brugere erfarer, at intensiteten af deres smerter i nedre ryg blev reduceret, efter de begyndte at bruge en Anodyne holdningstrøje. Anodyne holdningskorrigerende tøj er det eneste i Europa, der både er FDA-registreret CE-mærket som medicinsk udstyr. Tøjet er designet med en patenteret NeuroBand™-teknologi, der fremmer den rette kropsholdning. Hos Anodyne tilbyder vi altid 100% tilfredshedsgaranti og 60 dages fuld returret. Det betyder, at du inden for 60 dage frit kan teste og afprøve dit produkt og kontrollere, om det lever op til dine forventninger. Vi vedlægger en gratis returlabel i alle forsendelser, så det er let og enkelt at returnere pakker til os. Vi anbefaler at Anodyne® holdningskorrigerende tøj bruges som et supplement til træning, bevægelse og eventuel behandling. Holdningskorrigerende tøj er ikke et værktøj, som skal erstatte en sund og aktiv livsstil.

Betegnelser for lændesmerter

Ondt i lænden, smerter i lænden, lændesmerter, lændesmerter behandling, ondt i ryggen lænden, smerter i nedre ryg, behandling af lændesmerter, smerter nederst i ryggen, ondt i rygsøjlen lænden, ryg lændesmerter.

 

​​​​​1www.aarhusosteopati.dk

​​​​​2-6www.sundhed.dk