Skuldersmerter

Smerter i øvre ryg | Nakkesmerter | hovedpine | Smerter i nedre ryg

Få bugt med skuldersmerter

Skuldersmerter kan være meget generende for udførelse af selv de mest naturlige bevægelser i hverdagen. Andre bevægelser bliver helt umulige at udføre, fordi det gør ondt i skulderen. Ofte vil smerterne også stråle til nakken og/eller ned i ryggen. Det skyldes, at skulderen er et meget komplekst led, der er bundet sammen af både passive og aktive strukturer. Disse stukturer kan blandt andet blive påvirket af en dårlig kropsholdning, fordi vi på den måde overbelaster de forskellige led og stukturer i skulderen.1 Det er der heldigvis råd for; holdningstøj fra Anodyne® kan potentielt afhjælpe dine skuldersmerter. En undersøgelse foretaget i 2019 i samarbejde med Bern University of Applied Sciences viser nemlig, at 73% af de adspurgte brugere med skuldersmerter føler, at intensiteten af deres smerter blev reduceret, efter de begyndte at bruge holdningskorrigerende tøj fra Anodyne.* I undersøgelsen blev 1039 brugere blandt andet spurgt ind til deres smerter og spændinger i hoved, nakke, ryg og skuldre i dagligdagen før og efter, de begyndte at bruge holdningskorrigerende tøj fra Anodyne. Resultaterne taler for sig selv: 84% føler, at produktet har haft en positiv indvirkning på deres kropsholdning, 70% føler at hyppigheden af deres skuldersmerter er mindre og hele 73% føler, at intensiteten af deres skuldersmerter er reduceret. Så hvorfor ikke også prøve, om du kan få gavn af en holdningskorrigerende trøje fra Anodyne? Nedenfor kan du se besvarelser fra de 605 respondenter, som har angivet, at de døjer med skuldersmerter.

*Brugerne har alle brugt en Alignme BH eller en Posture Shirt 2.0.

Spørgsmål 1

Hvordan vil du vurdere, at du i din dagligdag har været påvirket af dine skuldersmerter, før du begyndte at bruge dit Anodyne® produkt?

73% af de adspurgte brugere med skuldersmerter vurderer, at de i dagligdagen var meget eller i nogen grad påvirket af deres skuldersmerter,førde begyndte at bruge et Anodyne®produkt.

Spørgsmål 2

Hvor ofte oplevede du at have smerter i dine skuldre, før du begyndte at bruge dit Anodyne® produkt?

66% af de adspurgte brugere med skuldersmerter oplevede dagligt eller 3-4 gange om ugen at have smerter i skuldre,førde begyndte at bruge et Anodyne®produkt.

Spørgsmål 3

Hvor enig er du i følgende udsagn ”Jeg føler, at hyppigheden af mine skuldersmerter, efter jeg begyndte at bruge mit Anodyne® produkt.”

70% af de adspurgte brugere med skuldersmerter er meget enige eller enige i følgende udsagn: 

"Jeg føler, at hyppigheden af mine skuldersmerter er blevet mindre, efter jeg begyndte at bruge mit Anodyne® produkt."

Spørgsmål 4

Hvor enig er du i følgende udsagn: ”Jeg føler, at intensiteten af mine skuldersmerter er blevet reduceret, efter jeg begyndte at bruge mit Anodyne® produkt.”

73% af de adspurgte brugere med skuldersmerter er meget enige eller enige i følgende udsagn:

"Jeg føler, at intensiteten af mine skuldersmerter er blevet reduceret, efter jeg begyndte at bruge mit Anodyne® produkt."

Spørgsmål 5

Hvor ofte har du modtaget behandling (såsom fysioterapi, massage eller kiropraktik) for dine skuldersmerter, før du begyndte at bruge dit Anodyne® produkt?

55% af de adspurgte brugere med skuldersmerter modtog behandling for deres skuldersmerter på ugentlig eller månedlig basis,førde begyndte at bruge et Anodyne®produkt.

Spørgsmål 6

Hvor ofte har du modtaget behandling (såsom fysioterapi, massage eller kiropraktik) for dine skuldersmerter, efter du begyndte at bruge dit Anodyne® produkt?

28% af de adspurgte brugere med skuldersmerter modtager ikke længere behandling for deres skuldersmerter,efterde er begyndt at bruge et Anodyne® produkt.

Spørgsmål 7

Under hvilke aktiviteter bruger du typisk dit Anodyne® produkt (du må gerne vælge flere)?

17% bruger deres Anodyne produkt ved skrivebordsarbejde

16% bruger deres Anodyne produkt ved fysisk arbejde

11% bruger deres Anodyne produkt til sport/træning

23% bruger deres Anodyne produkt derhjemme

6% bruger deres Anodyne produkt ved udendørs aktiviteter

8% bruger deres Anodyne produkt ved havearbejde

Spørgsmål 8

Vil du anbefale dine venner/familie/kolleger at bruge et Anodyne® produkt?

82% af de adspurgte brugere med skuldersmerter vil anbefale venner/familie/kolleger at bruge et Anodyne® produkt

Spørgsmål 9

Hvor enig er du i følgende udsagn: ”Jeg vurderer, at jeg havde en dårlig/foroverbøjet kropsholdning, før jeg begyndte at bruge et Anodyne® produkt.”

85% af de adspurgte brugere med skuldersmerter er meget enige eller enige i følgende udsagn: 

"Jeg vurderer, at jeg havde en dårlig/foroverbøjet kropsholdning, før jeg begyndte at bruge et Anodyne® produkt."

Spørgsmål 10

Hvor enig er du i følgende udsagn: ”Jeg føler, at jeg er blevet mere opmærksom på min kropsholdning, efter jeg er begyndt at bruge mit Anodyne® produkt.”

82% af de adspurgte brugere med skuldersmerter er meget enige eller enige i følgende udsagn: 

"Jeg føler, at jeg er blevet mere opmærksom på min kropsholdning, efter jeg er begyndt at bruge mit Anodyne® produkt."

Spørgsmål 11

Hvor enig er du i følgende udsagn: ”Brugen af mit Anodyne® produkt har haft en positiv effekt (fysisk) på min kropsholdning."

84% af de adspurgte brugere med skuldersmerter er meget enige eller enige i følgende udsagn: 

"Brugen af mit Anodyne® produkt har haft en positiv effekt på min kropsholdning."

Smerter i skulder

For nogle opstår smerter i skuldre og nakkesmerter pludseligt. Som regel kommer skuldersmerterne dog gradvist. Det sker ofte på grund af en række uheldige sidde-, løfte- stå- og liggestillinger. Andre almindelige holdningsproblemer, som kan give smerter er at arbejde med hovedet nedad i længere perioder eller generelt bare at have en dårlig holdning, når man sidder ned.2 Det er vi mange, der har en tendens til. En Anodyne holdningskorrigerende t-shirt kan hjælpe dig med at få en bedre holdning og på den måde aflaste dine overbelastede skuldre. Det er resultaterne i ovenstående undersøgelser et godt eksempel på. Her giver 84% af brugerne med smerter i skuldrene udtryk for, at deres Anodyne produkt har haft en positivt effekt (fysisk) på deres kropsholdning, og hele 70% føler, at hyppigheden af deres smerter er reduceret. En Anodyne Posture Shirt™ kan altså fungere som en skulderstøtte, der kan afhjælpe dine skuldersmerter, så du slipper for at være generet af at have ondt i skulderen.

Ondt i skulderen 

At have ondt i skulderen kan være meget generende og smerterfuldt. Ofte kan det trænes væk, hvis du har ondt i skulderen, men her er de rette øvelser naturligvis vigtige. Du kan med fordel anvende en holdningskorrigerende t-shirt fra Anodyne, som et godt supplement til disse øvelser. 

Skuldersmerter og dårlig holdning

Som nævnt ovenfor, kan en dårlig kropsholdning resultere i skuldersmerter, nakkesmerter, hovedpine og rygsmerter, fordi muskulaturen i de forskellige områder hænger sammen og påvirker hinanden, hvis bare ét af områderne udsættes for overbelastning eller lignende. Men det kan væres svært at ændre en så rutinepræget del af en selv – nemlig ens kropsholdning. Her kan Anodyne holdningskorrigerende tøj fungere som en skulderstøtte, der giver en bedre holdning, så du kan komme dine skuldersmerter til livs. Ovenstående undersøgelse viser nemlig, at 82% af de adspurgte er blevet mere opmærksomme på deres kropsholdning, efter de begyndte at bruge Anodyne holdningskorrigerende tøj. Samtidig føler 70%, at hyppigheden af deres skuldersmerter er mindre og 73% føler, at intensiteten af deres smerter i skulderen er reduceret.

Behandling af skuldersmerter

Som ovenfor beskrevet kan der være flere årsager til, at man får ondt i skuldrene. Skuldersmerterne kan som udgangspunkt have deres oprindelse i nakke, ryg eller brystkasse, hvilket skaber spændinger, der kan påvirke skulderregionen. Behandling af skuldersmerter kan af samme årsag også ske på forskellige måde, f.eks. i form af professionel behandling, øvelser eller holdningskorrigerende tøj. Ovenstående undersøgelser viser, at sidstnævnte kan have en stor effekt på skuldersmerter, nemlig holdningskorrigerende tøj. I undersøgelsen svarer hele 84%, at brugen af holdningstøj har haft en positiv effekt (fysisk) på deres kropsholdning, og 75% føler, at intensiteten af deres skuldersmerter er reduceret. Man fristes derfor til at drage en parallel mellem smertelindring og holdningskorrigernede tøj. Vi anbefaler at Anodyne® holdningskorrigerende tøj bruges som et supplement til træning, bevægelse og eventuel behandling. Holdningskorrigerende tøj er ikke et værktøj, som skal erstatte en sund og aktiv livsstil.

Øvelser mod skuldersmerter

Ofte kan behandling af skuldersmerter med fordel være en kombination af holdningskorrektion og øvelser, der også kan afhjælpe spændingerne. Her er en række øvelser, der med fordel kan kombineres med holdningskorrektion i jagten på at komme skuldersmerterne til livs:3

Rul med skuldrene: Stræk skuldrene så højt op mod ørerne, som du kan. Træk dem nu så langt bagud som muligt. Hold dem tilbagetrukket, mens du sænker dem så langt ned som muligt. Slip til sidst spændingen, så skudrene falder tilbage på plads. Skift retning. Gentag denne øvelse 3-5 gange, gerne flere gange dagligt.

Armløft: Stå med en håndvægt i hver hånd med armende ned langs siden. Løft armene ud fra kroppen indtil hænderne er ud for skuldrene (eller så højt du kan). Sænk langsomt armene igen. Gentag denne øvelser 8-12 gange.

Armstræk: Stå eller sid. Placer den ene hånd på modsatte hofte. Løft armen så højt du kan. Sænk armen igen. Gentag øvelsen 8-12 gange med hver arm.

Betegnelser for skuldersmerter

Skuldersmerter, ondt i skulder, smerter i skulderen, skuldersmerter foran, ondt i venstre skulder, ondt i højre skulder, behandling af skuldersmerter, behandling af smerter i skulder.

 

​​​​​1www.kiropraktorguide.dk

​​​​​2www.sundhed.dk

​​​​​3www.gigtforeningen.dk