Rygsmerter

Rygsmerter

Skuldersmerter | Nakkesmerter | hovedpine | Smerter i nedre ryg 

Ondt i øverste del af ryggen? Sådan slipper du af med rygsmerter

Som ved mange andre smerter kan det være svært nøjagtigt at fastslå, hvor rygsmerter stammer fra. Oftest drejer det sig dog om helt ukomplicerede tilstande, som med øvelser og få andre hjælpemidler kan afhjælpes. Holdningstøj fra Anodyne® kan være et af de redskaber, der kan hjælpe med at reducere dine rygsmerter. Det viser en undersøgelse fra 2019 foretaget i samarbejde med Bern University of Applied Sciences. Her blev 1039 brugere blandt andet spurgt ind til deres smerter og spændinger i hoved, nakke, ryg og skuldre før og efter, de begyndte at bruge holdningskorrigerende tøj fra Anodyne.* Resultaterne taler for sig selv: 81% af de adspurgte med smerter i øvre ryg føler, at de er blevet mere opmærksomme på deres kropsholdning, 61% føler, at hyppigheden af deres smerter i ryggen er mindre og hele 73% føler, at intensiteten af deres rygsmerter er reduceret. Nedenfor kan du se besvarelser fra de 422 respondenter, som har angivet, at de døjer med smerter i øvre ryg.

*Brugerne har alle brugt en Alignme BH eller en Posture Shirt 2.0.

Spørgsmål 1

Hvordan vil du vurdere, at du i din dagligdag har været påvirket af dine smerter i øvre ryg, før du begyndte at bruge dit Anodyne® produkt?

78% af de adspurgte brugere med smerter i øvre ryg vurderer, at de i dagligdagen var meget eller i nogen grad påvirket af deres smerter i øvre ryg,førde begyndte at bruge et Anodyne®produkt.

Spørgsmål 2

Hvor ofte var du påvirket af dine smerter i øvre ryg, før du begyndte at bruge dit Anodyne® produkt?

68% af de adspurgte brugere med smerter i øvre ryg var dagligt eller 3-4 gange om ugen påvirket af deres smerter i øvre ryg,førde begyndte at bruge et Anodyne®produkt.

Spørgsmål 3

Hvor enig er du i følgende udsagn ”Jeg føler, at hyppigheden af mine smerter i øvre ryg er blevet mindre, efter jeg begyndte at bruge mit Anodyne® produkt.”

61% af de adspurgte brugere med smerter i øvre ryg er meget enige eller enige i følgende udsagn: 

"Jeg føler, at hyppigheden af mine smerter i øvre ryg er blevet mindre, efter jeg begyndte at bruge mit Anodyne® produkt."

Spørgsmål 4

Hvor enig er du i følgende udsagn: ”Jeg føler, at intensiteten af mine smerter i øvre ryg er blevet reduceret, efter jeg begyndte at bruge mit Anodyne® produkt.”

73% af de adspurgte brugere med smerter i øvre ryg er meget enige eller enige i følgende udsagn:

"Jeg føler, at intensiteten af mine smerter i øvre ryg er blevet reduceret, efter jeg begyndte at bruge mit Anodyne® produkt."

Spørgsmål 5

Hvor ofte har du modtaget behandling (såsom fysioterapi, massage eller kiropraktik) for dine smerter i øvre ryg, før du begyndte at bruge dit Anodyne® produkt?

52% af de adspurgte brugere med smerter i øvre ryg modtog behandling for deres smerter i øvre ryg på ugentlig eller månedlig basis,førde begyndte at bruge et Anodyne®produkt.

Spørgsmål 6

Hvor ofte har du modtaget behandling (såsom fysioterapi, massage eller kiropraktik) for dine smerter i øvre ryg, efter du begyndte at bruge dit Anodyne® produkt?

23% af de adspurgte brugere med smerter i øvre ryg modtager ikke længere behandling for deres hovedpine, efter de er begyndt at bruge et Anodyne® produkt.

Spørgsmål 7

Under hvilke aktiviteter bruger du typisk dit Anodyne® produkt (du må gerne vælge flere)?

18% bruger deres Anodyne produkt ved skrivebordsarbejde

17% bruger deres Anodyne produkt ved fysisk arbejde

11% bruger deres Anodyne produkt til sport/træning

22% bruger deres Anodyne produkt derhjemme

11% bruger deres Anodyne produkt ved udendørs aktiviteter

7% bruger deres Anodyne produkt ved havearbejde

Spørgsmål 8

Vil du anbefale dine venner/familie/kolleger at bruge et Anodyne® produkt?

83% af de adspurgte brugere med hovedpine vil anbefale venner/familie/kolleger at bruge et Anodyne® produkt

Spørgsmål 9

Hvor enig er du i følgende udsagn: ”Jeg vurderer, at jeg havde en dårlig/foroverbøjet kropsholdning, før jeg begyndte at bruge et Anodyne® produkt.”

83% af de adspurgte brugere med smerter i øvre ryg er meget enige eller enige i følgende udsagn: 

"Jeg vurderer, at jeg havde en dårlig/foroverbøjet kropsholdning, før jeg begyndte at bruge et Anodyne® produkt."

Spørgsmål 10

Hvor enig er du i følgende udsagn: ”Jeg føler, at jeg er blevet mere opmærksom på min kropsholdning, efter jeg er begyndt at bruge mit Anodyne® produkt.”

81% af de adspurgte brugere med smerter i øvre ryg er meget enige eller enige i følgende udsagn: 

"Jeg føler, at jeg er blevet mere opmærksom på min kropsholdning, efter jeg er begyndt at bruge mit Anodyne® produkt."

Spørgsmål 11

Hvor enig er du i følgende udsagn: ”Brugen af mit Anodyne® produkt har haft en positiv effekt (fysisk) på min kropsholdning."

80% af de adspurgte brugere med smerter i øvre ryg er meget enige eller enige i følgende udsagn: 

"Brugen af mit Anodyne® produkt har haft en positiv effekt på min kropsholdning."

Smerter i øvre ryg

Dårlige arbejdsstillinger spiller en stor rolle i mange tilfælde af rygsmerter. Når vi sidder foroverbøjet, krumrygget eller meget stille, forhindrer vi muskulaturen i at gøre dens arbejde og fastlåser den i uhensigtsmæssige stillinger, der kan give ondt i ryggen. Særligt smerter i øvre ryg kan forekomme, når vi belaster ryggen med stillesiddende arbejde, f.eks. ved at sidde foran en computer. Smerter i øvre ryg kan være meget generende og derfor svære at ignorere.1 Rygsmerterne kan stråle ud i både nakke, skuldre og ryg og dermed skabe endnu flere spændinger og smerter. For at behandle eller forebygge rygsmerter, kan man arbejde på sin holdning samt skabe gode rutiner for sunde arbejdsstillinger. De to ting går heldigvis hånd i hånd, fordi en god holdning er en helt naturlig del af en god arbejdsstilling. En Anodyne holdningstrøje kan hjælpe dig til en bedre holdning og dermed reducere eller forhindre rygsmerter i øvre ryg, hoved, nakke og skuldre. Trøjens NeuroBands hjælper dig til at indtage en bedre kropsholdning, uden at du fastlåses. Du kan stadig bevæge dig helt frit, hvilket er vigtigt for, at kroppen kan fungere optimalt.

Ondt i ryggen mellem skulderbladene

Et hyppigt sted for smerter at centrere sig er mellem eller lige under skulderbladene. Rygsmerter mellem skulderbladene kan som så mange andre smerter være svære at finde årsagen til. Det gør det samtidig svært at afklare præcis hvilken behandlingsform, der er mest effektiv, når man har ondt i ryggen. Stillesiddende arbejde kan medføre stor belastning i form af dårlig holdning og påvirkning af indre organer.2 Smerter i ryggen mellem skulderbladene kan opleves som stivhed eller ømhed. Måske føles en del af muskulaturen endda helt fastlåst. Der findes forskellige øvelser, der kan være behjælpelige til enten at forebygge eller afhjælpe smerter mellem eller under skulderbladene. Dog viser ovenstående undersøgelse, at en holdningskorrigerende trøje fra Anodyne også kan have betydelig positiv indvirkning på rygsmerter. Undersøgelsen viser nemlig, at hele 61% føler, at hyppigheden af deres rygsmerter er blevet mindre, og hele 73% føler, at intensiteten af deres smerter er reducereret. Husk, at du ved Anodyne helt risikofrit kan prøve vores holdningstøj og selv vurdere, om det lever op til dine forventninger. Hvis ikke, så kan du inden for 60 dage få pengene retur. Du kan nemt bruge vores holdningskorrigerende t-shirts under dit almindelige tøj, så hvorfor ikke prøve at komme rygsmerterne til livs ved blot at iføre dig en Anodyne holdningskorrigerende t-shirt? Vores brugere har allerede talt; det virker!

 

Behandling af ondt i ryggen

Som tidligere nævnt, kan det ofte være svært at finde den præcise årsag til rygsmerter. Derfor også svært at finde den bedste behandlingsform. Ryggens midte er et samlingssted, hvor mellemgulvet og hoftebøjerne har deres tilhæfte. Når kroppen udvikler en foroverbøjet holdning ved længerevarende stillesiddende arbejde, vil mellemgulvet sammen med hoftebøjeren forsøge at rette op på kroppen ved at stramme sig sammen.3 Det er der heldigvis råd for; ovenstående undersøgelse viser nemlig, at du med en Anodyne holdningskorrigerende trøje kan opnå en bedre holdning og lindre smerter i ryggen. Hele 81% af de adspurgte med rygsmerter føler, at de er blevet mere opmærksomme på deres kropsholdning, efter de begyndte at bruge en Anodyne holdningstrøje. Samtidig svarer 61%, at hyppigheden af deres rygsmerter er blevet mindre, og hele 73% føler, at intensiteten af deres rygsmerter er blevet reduceret. En Anodyne holdningskorrigerende trøje kan derfor med fordel indgå som end del af behandlingen, hvis du har ondt i ryggen. Du kan prøve den helt risikofrit med 60 dages fuld returret. Vi anbefaler at Anodyne® holdningskorrigerende tøj bruges som et supplement til træning, bevægelse og eventuel behandling. Holdningskorrigerende tøj er ikke et værktøj, som skal erstatte en sund og aktiv livsstil.

Betegnelser for rygsmerter

Ondt i ryggen, rygsmerter, behandling af rygsmerter, smerter i øvre ryg, dårlig holdning ryg, ondt i øvre ryg, rygsmerter i øvre ryg, spændinger i øvre ryg, smerter øverst i ryggen.

 

​​​​​1-3www.aarhusosteopati.dk