Historien om Anodyne®

Hvem er vi:

Anodyne® åbnede dørene i Danmark i august 2014 som en hobby-virksomhed startet af ægteparret Kenneth og Mia Gaardmand Avnsted. Efter utallige behandlinger, operation og genoptræningsforløb pga. kroniske rygsmerter, var Kenneth blevet introduceret til den holdningskorrigerende T-shirt fra USA af sin fysioterapeut, som arbejdede aktivt med at forbedre hans kropsholdning med elastikker og tape. Efter at have brugt T-shirten igennem et par måneder, oplevede Kenneth en kraftig reducering af smerter og spændinger og han og Mia besluttede sig derfor for at begynde at importere og videresælge trøjerne som et lille "sideprojekt". Hvis den kunne hjælpe så meget på hans smerter, så ville andre måske også have gavn af trøjen, som på det tidspunkt var relativt ukendt i Europa.

Kenneth og Mia Gaardmand Avnsted

Kenneth og Mia købte 50 T-shirts af producenten i Californien og fra september 2014 frem til sommeren 2015 voksede forretningen hurtigt. Kenneth og Mia arbejdede med Anodyne® ved siden af deres normale jobs. Kenneth som digital projektleder hos JP/Politikens Hus og Mia som selvstændig dyreadfærdsbehandler. Virksomheden havde yderst beskedne vilkår, og faktisk var Anodynes lager/kontor/pakkerum blot et enkelt værelse i Kenneth og Mias private bolig i Solbjerg udenfor Aarhus. Når de kom hjem fra deres jobs, stod de og pakkede ordrer og svarede på mails fra kunder hele natten.

Anodynes første kontor/lager i huset i Solbjerg

I juli 2015 er forretning vokset sig overraskende stor, meget større end Kenneth og Mia indledningsvis havde turde drømme om. Hver måned sendtes hundredevis af ordrer afsted fra parcelhuset i Solbjerg. Kenneth og Mia beslutter sig for at undersøge muligheden for at få investorer ind, så forretningen kan udvides. Ind kommer Esben Mols Kabell og Anders Grønborg, som står bag erhvervssuccesen Lasertryk, Danmarks største udbyder af tryksager – Esben og Anders tilføjer både tid, erfaring, kapital til udvidelsen af Anodyne®. Efter mange måneders forhandlinger med amerikanerne bliver en eksklusivitet til hele det europæiske kontinent sikret.

Den 2. januar 2016 flytter Kenneth og Mia forretningen ud af parcelhuset i Solbjerg og ind oppe hos Lasertryk på P.O. Pedersens Vej i Skejby. Anodyne® bliver for første gang nogensinde en fuldtidsbeskæftigelse. Herefter følger fire måneders planlægning og tilrettelægning af lancering i de 10 nye lande, der alle skal åbne indenfor kun ét år. Der arbejdes i døgndrift i fire måneder med at lave oversættelser og få maskineriet til at køre optimalt.

Anodynes første "rigtige" kontor hos Lasertryk i Skejby

Meget af sket siden da. Blod, sved og tårer har gjort forretningen til det den er i dag og Anodyne® webshops findes nu i 19 lande. Vi producerer selv det unikke tøj på egne fabrikker, efter at have købt patentet fra den amerikanske patenthaver. For mindre end tre år siden var vi blot to ansatte og i dag arbejder 18 fantastiske og dygtige mennesker, fra otte forskellige nationer, på vores kontorer i henholdsvis Danmark, Schweiz og England.

Siden den spæde start i et 11 m2. værelse i et parcelhus for knap 5 år siden, har vi sendt mere end 200.000 produkter ud til kunder i 19 forskellige lande. Produkter vi hos Anodyne® er utroligt stolte af, da vi er producent og distributør af verdens eneste medicinsk registrerede beklædning af sin slags (EU/CE og FDA), som hver dag giver hundredetusindevis af mennesker lindring mod spændinger og smerter. Det er en helt speciel følelse og er stadig noget af det der driver os allermest i hverdagen, når dagene bliver ekstra lange og travle.

Hvad fremtiden skal bringe, det venter vi spændt på at finde ud af. Vi er i hvert fald slet ikke færdige endnu! Der er stadig lande der skal åbnes, produkter der skal udvikles og kropsholdninger der skal forbedres! En kæmpe tak til alle vores fantastiske kunder, partnere og dig der bare læser med for hyggens skyld.

/ Team Anodyne.dkAnodynes DK team i julen 2018 på kontoret i Skejby (i meget flotte juletrøjer)