Prøv 100% GRATIS med Klarna ✓

Gratis levering til pakkeshop ✓

Mere end 85.000 produkter solgt ✓

30 dages fuld returret ✓

Historien om Anodyne

Historien om Anodyne

Anodyne er blevet stor! Faktisk har vi fejret tre års fødselsdag i slutningen af 2017. Mange spørger ofte hvordan det hele startede og derfor har vi skrevet denne (korte) fortælling om Anodyne:

Anodyne åbnede dørene i Danmark i september 2014 som et side-projekt startet af ægteparret Kenneth og Mia Gaardmand Avnsted. Efter utallige behandlinger, operation og genoptræningsforløb pga. kroniske rygsmerter, var Kenneth blevet introduceret til den holdningskorrigerende T-shirt af sin fysioterapeut, som arbejdede aktivt med at forbedre hans kropsholdning med elastikker og tape. Efter at have brugt T-shirten igennem et par måneder, oplevede Kenneth en kraftig reducering af smerter og spændinger og han og Mia besluttede sig derfor for at begynde at importere og videresælge trøjerne som et lille sideprojekt. Hvis den kunne hjælpe så meget på hans smerter, så ville andre måske også have god gavn af trøjen, som på det tidspunkt var relativt ukendt i Europa.

Kenneth og Mia Gaardmand Avnsted

Kenneth og Mia købte 50 T-shirts af producenten i Californien og fra september 2014 frem til sommeren 2015 voksede forretningen hurtigt. Kenneth og Mia arbejdede med Anodyne ved siden af deres normale jobs. Kenneth som digital projektleder hos JP/Politikens Hus og Mia som selvstændig dyreadfærdsbehandler. Virksomheden havde yderst beskedne vilkår, og faktisk var Anodynes lager/kontor/pakkerum blot et enkelt værelse i Kenneth og Mias private bolig i Solbjerg udenfor Aarhus. Når de kom hjem fra deres jobs, stod de og pakkede ordrer og svarede på mails fra kunder hele natten.

Anodynes første kontor/lager i huset i Solbjerg

I juli 2015 er forretning vokset sig overraskende stor, meget større end Kenneth og Mia indledningsvis havde turde drømme om. Hver måned sendte de hundredevis af ordrer afsted fra parcelhuset i Solbjerg. Kenneth og Mia beslutter sig for at undersøge muligheden for at få investorer ind, så forretningen kan udvides til Tyskland og introduceres af omveje til Esben Mols Kabell og Anders Grønborg, som står bag erhvervssuccesen Lasertryk, Danmarks største udbyder af tryksager – Esben og Anders er interesserede i at investere både tid og penge i Anodyne, såfremt en eksklusivitet på distributionen af produkterne kan sikres gennem den amerikanske producent, AlignMed – Verdens absolut førende producent af holdningskorrigerende tøj.
I det sene efterår 2015 rejser Kenneth og Mia til Californien for at skrive under på distributionsaftalen med AlignMed og processen med udvidelsen kan begynde. Imidlertid er kontrakten dog blevet udvidet til at inkludere, i første omgang, 11 europæiske lande…!

Første besøg hos AlignMed i Califorien i efteråret 2015

Den 2. januar 2016 flytter Kenneth og Mia forretningen ud af parcelhuset i Solbjerg og ind oppe hos Lasertryk på P.O. Pedersens Vej i Skejby og Anodyne bliver for første gang nogensinde en fuldtidsbeskæftigelse. Herefter følger fire måneders planlægning og tilrettelægning af lancering i de 10 nye lande, der alle skal åbne indenfor kun ét år. Der arbejdes i døgndrift i fire måneder med at lave oversættelser og få maskineriet til at køre optimalt.

Anodynes første "rigtige" kontor hos Lasertryk i Skejby

Det første nye land, Schweiz, åbner som selvstændig forretning i Maj 2016 med en lokal direktør i spidsen, Fabian Hofmann. I løbet af sommeren 2016 åbner forretningen også i Tyskland og Østrig, hvor også de første to medarbejdere ansættes til hhv. tysk kundeservice og på pakkeriet.

Der produceres tryksager og returformularer på 8 forskellige sprog, så Anodyne kan begynde udvidelsen mod syd

I september og oktober 2016 ansættes yderligere en håndfuld medarbejdere til at håndtere kundeservice på fransk, hollandsk, svensk og finsk og den 1. november 2016 åbner Anodyne forretningen i Holland, Belgien, Luxembourg, Sverige og Finland på ÉN gang.

I november og december 2016 er Anodyne for alvor i gang og sender på kun 50 dage mere end 10.000 pakker afsted til 9 europæiske lande.

Der sendes i snit mere end 250 ordrer afsted fra lageret i Skejby hver eneste dag i november og december.

I januar og marts 2017 åbner Anodyne forretningen i Frankrig og Norge, som er de sidste to lande i puslespillet for 2017. I Norge som et lokalt selskab med en lokal direktør, Rune Johannessen, i spidsen.

Rune, Fabian, Mia og Kenneth på besøg hos AlignMed i Californien i Maj 2017.

I dag arbejder 15 fantastiske og dygtige mennesker, fra seks forskellige nationer, hver eneste dag med at videreudvikle Anodyne. Siden den spæde start i et 11 m2. værelse i et parcelhus for tre år siden, har vi sendt mere end 80.000 produkter ud til kunder i 11 forskellige lande. Produkter vi hos Anodyne er utroligt stolte af, da vi er distributør af verdens eneste medicinsk godkendte (93/42/EEC) og FDA registrerede beklædning af sin slags, som hver dag giver tusindvis af mennesker lindring mod spændinger og smerter. Det er en helt speciel følelse og er noget af det der driver os allermest i hverdagen, når dagene bliver ekstra lange og travle.

Hvad fremtiden skal bringe, det venter vi spændt på. Vi er i hvert fald slet ikke færdige endnu! Der er stadig lande der skal åbnes, produkter der skal udvikles og kropsholdninger der skal justeres :-)

TAK FORDI I TROEDE PÅ OS!!!! Uden dig, kære kunde, ambassadør, forhandler eller interesseret læser, var det aldrig lykkedes.


KH

Kamilla, Dorthe, Jonne, Fabian, Rune, Danny, Peter F, Alison, Tina, Lone, Kenneth, Mia, Esben, Anders og Peter.